Onze Nederlandse Kappers Opleiding 

Voor de kappersopleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. De doelgroep is breed, herintreders, re-integratie, vmbo verlaters (praktijk gericht onderwijs), mensen die graag een kappersdiploma willen halen of een eigen zaak willen starten. 

Meer info 

Alle materialen worden door ons aangeleverd, boeken (boeken zijn in bruikleen), kam en schaar mag je houden. Als leerling maak je gebruik van het materiaal van onze kappersschool. Aanvullende studioinformatie mag je houden. Er zijn 21 examen onderdelen (zie folder). De opleiding is intensief en zal in korte tijd veel lesstof behandelen en is sterk op de praktijk gericht. Direct de eerste dag ga je zelf al knippen. Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Belangrijker is dat jij echt graag kapper(ster) wilt worden. Thuisstudie zal gemiddeld 2,5 uur per week vragen 

 

Het Nederlandse Kappers Opleidings Instituut is conform de eisen van de overheid CRKBO gecertificeerd

De Nederlandse Kappers Opleiding is conform de eisen van de overheid door het CRKBO gecertificeerd als opleidingsinstituut voor kortdurend beroepsonderwijs en staat geregistreerd bij het C.R.K.B.O., en derhalve zijn wij vrijgesteld even als het regulier onderwijs van b.t.w. afdracht. 

 

Over onze docente en Salonmanager 

Regina Zantingh is eigenaresse van het opleidingsinstituut. Onder haar deskundige begeleiding groei je uit tot een volleerd kapper(ster).  

 

Regina: "Ik ben trots op iedere leerling die hier als professioneel kapper(ster) afscheid neemt "Je bouwt toch samen een band op, ik haal daar veel energie en voldoening uit. Iedere leerling heeft een eigen tempo, doordat er nooit meer dan zeven cursisten tegelijk zijn, kan ik iedere leerling persoonlijk begeleiden en de aandacht geven die nodig is.   

 

Uitspraak Salonmanager Gea Tiemens: "Ik vind ik het super om mijn kennis en ervaring over te dragen aan de groep en ze stuk voor stuk te zien groeien. Vooral het enthousiasme waarmee ze elke week in de kapsalon staan, het plezier dat een ieder eraan beleeft en de hechte groepen maakt het bijzonder. Dat is heel mooi om mee te maken. 

 

Regina, Gea en Maaike rouleren in een vast systeem door alle groepen. Zodat je zowel les krijgt van de docente Regina Zantingh als van de Salonmanager Gea Tiemens. Het mooie hieraan is dat je gaat merken dat je met verschillende benaderingen tot eenzelfde resultaat kunt komen. Hierdoor groeit je creativiteit en inzicht in het vak sneller.  

 

Veel gemeente in Nederland laten mensen met bijvoorbeeld een bijstandsuitkering de kappersopleiding bij ons volgen 

Configuratie

Titel

Beschrijving

Kernwoorden