Zou jij als keer kapper willen doorleren? Waarschijnlijk heb je dan in het verleden een kappersopleiding gedaan en heb je zelfs een tijdje als kapper of kapster gewerkt. Lokt dit prachtige beroep weer? Het is dan heel verstandig om een aanvullende opleiding op te doen. Op zo’n manier kun je de fijne kneepjes van het vak weer snel oppikken. Bovendien is de kans groot dat er nieuwe kniptechnieken zijn ontwikkeld in de periode dat je iets anders deed.
Maar waar kun je als keer kapper doorleren? In dit artikel kun je er meer over lezen!

Wat is een keer kapper?

Een keer kapper is een persoon die al als kapper heeft gewerkt in het verleden en daar dus ook al een officiële diploma voor heeft. Je kunt het zien als een herintreder. Een herintreder is iemand die uit de arbeidsmarkt is gestapt, dus hij of zij is gestopt met werken. Iemand doet dit bijvoorbeeld in verband met ziekte, om een wereldreis te maken, mantelzorg voor ouders of ontslag bij een werkgever. Maar het kan ook dat deze persoon een tijd een eigen onderneming heeft gehad. Na enige tijd gaat deze persoon toch weer op zoek naar een betaalde baan. Op dat moment noemt men hem of haar een herintreder. Er zijn veel herintreders in de Nederlandse banenmarkt.

Waar kun je als keer kapper doorleren?

Ben jij een tijdje uit het vak gestapt? Zou je als keer kapper willen doorleren? Je kunt dat doen op de Nederlandse Kappers Opleiding van Kappers Vakschool Noordoost Nederland. Wij zijn een CRKBO gecertificeerd opleidingsinstituut waar je binnen 9 maanden klaargestoomd wordt om een kapper te worden. Onze opleiding is vooral gericht op praktijk ervaring. Dit is een groot verschil met andere kappersopleidingen. Daarom is onze opleiding juist zo geschikt voor keer kappers, het gaat in jouw geval ten slotte om het weer aan leren van de technieken die je al kende en bovendien om het leren van nieuwe technieken.
Als je al in bezit bent van een diploma of certificaat dat aansluit bij de vaardigheden die wij in ons instituut toetsen, dan kun je vrijstelling hiervoor krijgen. De opleiding die een keer kapper bij ons volgt, gaat dus vooral om weer praktijk ervaring op te bouwen en om nieuwe technieken te leren.
Heb je wel als kapper of kapster gewerkt, maar heb je geen diploma of vooropleiding? Dat is geen enkel probleem, de opleiding is namelijk toegankelijk voor iedereen.

Wat leer je op de opleiding

Op onze kappersopleiding krijg je les in een compleet ingerichte kapsalon. Hier leer je werken met alle materialen die nodig zijn bij het kappersvak. Je kunt dan denken aan pompstoelen, wastafels, werkwagens en droogkappen.
Je zult stap voor stap weer leren knippen, vanaf de eerste les zul je dit doen op echte klanten. Natuurlijk leer je alle kniptechnieken, maar je leert ook hoe je met klanten moet omgaan. Wij richten ons vooral op de praktijklessen. De theorie zul je zelf thuis moeten leren, daarvoor is ongeveer 2,5 uur studie per week voor nodig.
Zou je als keer kapper willen doorleren? Dat kan bij de Nederlandse Kappers Opleiding! Iedereen is welkom! Via de website kun je je aanmelden. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons mailen via info@nederlandsekappersopleiding.nl of bellen via 0521 – 524 020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vijf =