Op een bijscholing voor kappers is vooral het leren van kniptechnieken erg belangrijk. Dit is dan ook waar de meeste kappersopleidingen zich hoofdzakelijk op richten. Een groot voordeel van De Nederlandse Kappersopleiding is dat wij ons vooral richten op praktijkervaring. De kniptechnieken leer je pas echt goed als deze veel geoefend worden.
In dit artikel kun je meer lezen over de kniptechnieken en waarom bijscholing voor kappers zo belangrijk is.

Wat voor kniptechnieken bestaan er?

Om een bepaald kapsel te creëren zal een kapper bepaalde kniptechnieken gebruiken. De bekendste technieken zijn effileren, slicen en inknippen. Dit zijn speciale technieken die een kapper niet zomaar onder de knie heeft. Daar is best enige oefening en kennis van verschillende haartypen voor nodig om het goed te kunnen doen. Alle kappers zullen op hun opleiding deze technieken leren.
Het kappersvak staat echter niet stil, het is constant in beweging. Daardoor ontstaan er ook steeds weer nieuwe technieken. Eén van de laatste noemt men ‘instinctive cutting’, vertaald ‘instinctief knippen’. Bij deze techniek wordt geen bepaalde trend of stijl gevolgd, de kapper knipt als het ware vanuit haar of zijn instinct. Daarbij wordt natuurlijk wel gelet op de vorm van het gezicht, je haartype en je persoonlijkheid.
Een andere techniek was een aantal jaar geleden populair, mede door de opkomst van de barbers; knippen met een trimapparaat. Dit was vooral populair bij mannen maar ook bij vrouwen die een modern en kort kapsel wilden.

Waarom bijscholing voor kappers?

De oude vertrouwde kniptechnieken zullen altijd blijven, ze hebben namelijk hun waarde bewezen in de loop der jaren. Het is voor een kapper belangrijk om deze technieken goed in de handen te hebben. Als je een tijd uit het vak bent geweest, dan doe je er goed aan om jezelf bij te laten scholen. Dat geldt ook voor kappers die al langere tijd werken, het is namelijk nooit slecht om aan je techniek te werken. Het kan dat je de scherpte van de techniek iets verloren bent.
Kapsels zijn bovendien aan modetrends onderhevig, nieuwe kniptechnieken zullen daarom constant opduiken. Mensen zijn gevoelig voor trends, als kapper wil je natuurlijk wel jouw klanten kunnen helpen aan een modern kapsel. Het is daarom een goede keus om nieuwe kniptechnieken te leren op een bijscholing voor kappers.

Bijscholing voor kappers en kniptechnieken leren

Ben jij op zoek naar een bijscholing voor kappers waar je kniptechnieken kunt leren? Meld je dan aan bij de Nederlandse Kappersopleiding. Iedereen kan bij ons terecht, met of zonder vooropleiding. Wij richten ons vooral op praktijklessen waarin de technieken uitgebreid aan bod komen. Zeer geschikt dus voor kappers die zich willen laten bijscholen.
Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0521 – 524 020 of mailen naar info@nederlandsekappersopleiding.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − acht =