Ben jij op zoek naar een heropleiding kapper? Er zijn veel mensen die al kapper zijn geweest in het verleden en het kappersvak weer willen oppakken. Het kan natuurlijk ook dat je al eens je kappersdiploma hebt gehaald, maar dat je er niets mee gedaan hebt.

Als je een tijd uit het vak bent geweest, dan is het verstandig om de vaardigheden weer goed onder de knie te krijgen. Het gaat in het kappersvak immers vooral om de praktijkervaring. Maar hoe kom je weer aan deze ervaring?

Ervaring opdoen als kapper

Ervaring opdoen als kapper betekent dat je alle kniptechnieken leert en alle ander technieken zoals wassen, föhnen en watergolven etc. Daarnaast is het voor een kapster en kapper heel belangrijk om goed met mensen om te kunnen gaan. Dit leer je door in de praktijk te gaan leren of werken. Je wordt echter niet zomaar kapper, je zult ervoor moeten leren op een opleiding. Dat geldt ook voor mensen die een heropleiding kapper zoeken. Een salon zal je niet snel opnemen om het vak weer op te pakken. Bovendien leer je de technieken beter en sneller door naar een opleiding te gaan, daar wordt beter op je gelet en je fouten herstelt.

Voor wie is een heropleiding kapper geschikt?

Een heropleiding kapper is geschikt en bedoeld voor mensen die al in het kappersvak hebben gewerkt en/of een kappersdiploma hebben gehaald. Door een heropleiding te volgen krijg je alle technieken weer goed onder de knie, bovendien kun je nieuwe technieken leren. Een voordeel van een heropleiding is dat je de tijd krijgt om alles weer rustig te leren. Daarnaast zijn er op een kappersopleiding vakkundige instructeurs die je bijstaan en goed op je letten.

Waar kun je een heropleiding voor kapper volgen?

De meeste mensen gaan naar een kappersschool als ze jong zijn. Dat zorgt voor een drempel als je wat ouder bent en een heropleiding zoekt. Gelukkig bestaan er kappersopleidingen waar iedereen welkom is, van jong tot oud. Deze opleidingen zijn daardoor zeer geschikt voor herintreders, mensen die zich willen laten omscholen en mensen die een heropleiding voor kapper willen volgen. Een voorbeeld van zo´n leerschool is De Nederlandse Kappersopleiding.

De Nederlandse Kappersopleiding

De Nederlandse Kappersopleiding is gevestig in Steenwijk. Iedereen uit heel Nederland is echter welkom om onze opleiding te volgen. Wij richten ons vooral op praktijklessen, dat maakt het heel aantrekkelijk voor herintreders en kappers die hun technieken willen bijschaven.

Ben je geïnteresseerd in onze opleiding? Meld je dan aan! Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + twee =