Jongeren die een Wajong uitkering krijgen via het UWV zouden in de toekomst kunnen gaan werken. Het is zelfs de bedoeling dat deze jongeren ooit een baan vinden. Dat helpt ze namelijk om beter hun plek te vinden in de maatschappij. Velen lukt het echter nog niet om betaald werk te vinden. Het is daarom belangrijk om een opleiding te volgen. Maar kun je een opleiding volgen via het UWV? Wat zijn de mogelijkheden?

Wat is Wajong?

Als je jong bent kun je te maken krijgen met ziekte of een handicap. Hierdoor zou je niet kunnen werken of alleen met hulp en begeleiding. Als je daardoor niet meer dan 75% van het minimum loon kunt verdienen, dan krijg je een Wajong uitkering. Deze uitkering geldt voor mensen tussen 18 en 30 jaar. Het doel is echter om mensen in de Wajong te helpen om in de toekomst wel geheel arbeidsgeschikt te laten worden. Dit kan door jezelf te blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.

Opleiding UWV voor kapper of kapster

Door een opleiding te volgen vergroot je de kans op het vinden van een passende baan. Als je een Wajong uitkering krijgt, dan behoudt je deze gewoon als je de opleiding volgt. Je hebt wel enkele plichten. Bespreek het altijd met je arbeidsdeskundige als je een opleiding gaat volgen. Het zou kunnen dan je vrijstelling krijgt voor je re-intergratieplicht.

Als kapster of kapper wilt worden, dan zul je echter wel zelf op zoek moeten gaan naar een opleiding. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een kappersopleiding aan De Nederlandse Kappersopleiding. Daar kun je in 9 maanden tijd een kappersdiploma halen.

De Nederlandse Kappersopleiding; een opleiding voor iedereen

Het mooie van De Nederlandse Kappersopleiding is de laagdrempeligheid; iedereen is namelijk welkom bij ons. Of je nu jong of oud bent, een baan hebt of een uitkering, je bent van harte welkom om onze opleiding te volgen. Onze opleiding richt zich vooral op praktijkervaring. Vanaf de eerste les leer je al knippen op echt haar.

Wil je een opleiding volgen en zit je bij het UWV? Dan ben je van harte welkom! Via onze website kun jij je aanmelden. Je doet er goed aan om eerst contact op te nemen met je arbeidsdeskundige van het UWV zodat hij of zij op de hoogte is. Heb je vragen of wil je meer informatie? Vraag het ons gerust! Je kunt contact met ons opnemen door te bellen of mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 14 =