Kan ik via de gemeente een kappersopleiding volgen? Wil jij kapper of kapster worden en krijg je een uitkering via de gemeente? Dan zou het heel handig zijn als je via de gemeente een opleiding zou kunnen volgen. Een opleiding brengt natuurlijk kosten met zich mee, geld dat jij waarschijnlijk niet kunt missen. Toch zou deze opleiding je verder kunnen brengen, terug in de maatschappij. Gemeenten zijn daarom vaak welwillend als je een opleiding wilt gaan volgen. In dit artikel kun je lezen hoe dit werkt, of je een kappersopleiding kunt volgen en waar.

Waar kun je een kappersopleiding volgen?

Een kappersopleiding kun je via verschillende instellingen volgen. Op de kappersopleiding leer je alles wat te maken heeft met het kappersvak. Je kunt dan denken aan alle kniptechnieken, wassen, watergolven, haar verven etc. Natuurlijk leer je ook hoe je met de klant moet omgaan, je hebt immers altijd te maken met andere mensen. Hierdoor is het kappersvak een heel sociaal beroep. Na het afronden van een kappersopleiding ontvang je een kappersdiploma. Daarmee kun je bijvoorbeeld aan de slag in een kapsalon, maar je kunt ook thuiskapper worden en mensen bij je thuis gaan knippen.

Kan ik via de gemeente een kappersopleiding volgen?

Een kappersopleiding kun je via de gemeente volgen. Je krijgt dan vaak de kosten vergoed die de opleiding met zich meebrengen. Je kunt hiervoor een aanvraag doen bij de gemeente waar je woont. Als je echter De Nederlandse Kappersopleiding gaat volgen, dan kan onze eigen adviseur je helpen. Hij neemt dan contact op met de gemeente waar je woont om te bespreken of jij deze opleiding mag volgen. Ook kan hij je op de hoogte brengen van de exacte regelgeving.

Kapper worden via De Nederlandse Kappersopleiding

Kan ik via de gemeente een kappersopleiding volgen? In veel gevallen is dit mogelijk. Je kunt dit nagaan door contact op te nemen met je eigen gemeente of door onze adviseur te raadplegen. De Nederlandse Kappersopleiding is een opleiding voor iedereen. Jonge mensen zijn welkom, maar ook herintreders en ouderen die zich willen laten omscholen. Onze opleiding is vooral praktijkgericht. De theorie zul je in je eigen tijd thuis moeten leren. Dat zal je enkele uren per week kosten.

Heb je interesse in onze opleiding of wil je meer weten wat de mogelijkheden zijn voor jou? Neem gerust contact met ons op of met onze reïntergratieadviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 5 =