De praktijkgerichte aanpak is perfect om het kappersvak snel en goed onder de knie te krijgen. Onze kappersopleiding bbl vindt plaats in onze schoolsalon, zodat leerlingen begrijpen hoe het is om in een kapsalon te werken. Naast dat dit meteen voor praktijkervaring zorgt, merken we ook dat het zelfvertrouwen van onze leerlingen groeit en dat ze een mooie balans vinden tussen studeren en het toepassen van die kennis in onze lesomgeving.

Ben jij het zat om het kappersvak vooral vanuit een boek te leren? Om tijdens je stages alleen maar bezig te zijn met de vloer aanvegen en koffiezetten? En dat je na een aantal jaren in de leer nog steeds niet precies weet hoe je laagjes in een weelderige bos wuivende manen moet knippen? Snappen wij helemaal! Want als kapper of kapster in spe wil jij zo snel mogelijk met de handen in het haar zitten. In de letterlijke zin van het woord, uiteraard. Bij onze kappersopleiding bbl ga je vanaf dag één aan de slag met échte klanten.

Wat is een kappersopleiding bbl?

Een bbl-opleiding staat voor ‘Beroeps Begeleidende Leerweg’. Het is een leertraject waarin werken en studeren hand in hand gaan. Dit in tegenstelling tot traditionele opleidingen, waarbij leerlingen voornamelijk in de schoolbanken zitten. Onze bbl-methode geeft leerlingen in Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen en Friesland de gelegenheid om direct in de praktijk te werken.

In ons geval bedoelen we met ‘in de praktijk’ onze schoolsalon. Kies je voor de kappersopleiding bbl van de NKO, dan ben je ervan verzekerd dat je héél veel vlieguren gaat maken. Op dag één van je opleiding krijg je meteen een klant voor je neus op wie je mag gaan oefenen. Natuurlijk word je hierbij intensief begeleid door onze docenten, zodat je het vak goed on the job leert. En de theorie? Die mag je thuis uit je boek gaan leren. Op school focussen we ons op het toepassen van de kennis die je thuis leert en op het ontwikkelen van jouw vaardigheden.

Waarom een kappersopleiding bbl?

Het leren van het kappersvak in de praktijk heeft veel voordelen. Zo brengt deze hands-on aanpak je meteen in contact met de werkvloer en wat daar allemaal bij komt kijken, het zorgt voor balans in je manier van leren én je krijgt individuele begeleiding. We lichten het toe.

Praktijkgerichte kappers cursus

De kappers cursus van de Nederlandse Kappers Opleiding voor leerlingen uit de regio’s Zwolle, Lelystad, Drenthe, Groningen en Friesland staat bekend om het zeer praktijkgerichte karakter. Onze kniptalenten zijn actief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken in de kapsalon. Hier leren ze niet alleen de basistechnieken van knippen, kleuren en haarstyling, maar ze komen ook meteen in aanraking met de laatste trends en innovaties in de kappersbranche.

Deze manier van leren zorgt ervoor dat je vanaf de eerste dag van je opleiding direct een gevoel voor het vak ontwikkelt en dat je je meteen zelfverzekerd voelt in de werkomgeving.

Balans in studie en werk

Bij ons is het zo dat als je naar school komt, je altijd in de schoolsalon aan de slag bent. Maar natuurlijk moet je af en toe ook theorie uit een boek leren om ervoor te zorgen dat jij straks een echte allround kapster of kapper bent. Het verschil met andere opleidingen zit ‘m erin dat wij erop vertrouwen dat jij je die kennis zelf eigen maakt.

Heb je vragen over de theorie of is iets je niet helemaal duidelijk? Dan kun je dit tijdens je lessen verhelderen. Je docent neemt ruim de tijd om je vragen te beantwoorden en om ervoor te zorgen dat jij alles goed begrijpt wat er in de boeken wordt uitgelegd.

Individuele begeleiding en persoonlijke groei

Wij begeleiden vaak leerlingen die ergens anders al een kappersopleiding hebben gedaan. Ze geven aan dat ze jarenlang uit een boek hebben geleerd, maar dat ze amper een kappersschaar hebben aangeraakt. Bij ons willen ze het vak in de praktijk komen leren.

Wij zijn een team van ervaren professionals die jou niet alleen helpen in je leerproces, maar ook bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van je eigen stijl als kapper of kapster. Iedereen is immers uniek! Deze individuele begeleiding zorgt voor een veilig gevoel en ondersteunt jou in je persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding.

Kappersopleiding bbl: Overijssel, Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen

Onze schoolsalon bevindt zich in de kop van Overijssel. Hierdoor is het zeer goed te bereiken voor leerlingen die via Zwolle of Lelystad of vanuit andere plaatsen in Overijssel en Flevoland komen. En door de gunstige locatie sta je ook vanuit Noord-Nederland en zelfs West-Friesland in een mum van tijd in onze salon.

Dus: woon jij in Flevoland, Overijssel, Drenthe, Friesland of Groningen? Ben je tussen de 18 en 180 jaar oud? En lijkt het je fantastisch om het kappersvak binnen een jaar volledig onder de knie te krijgen, mét een erkend certificaat als bewijs? Dan is de Nederlandse Kappers Opleiding absoluut iets voor jou!

Neem voor meer informatie contact met ons op via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 20 =