Op zoek naar een kappersopleiding in Drenthe?

Ben jij op zoek naar een kappersopleiding in Drenthe? Volg dan een opleiding aan De Nederlandse Kappersopleiding. Het kappersvak is een enorm mooi beroep. Je staat dagelijks in contact met klanten en je maakt ze blij met een nieuwe coupe. Een kappersopleiding kun je via verschillende instellingen volgen. De Nederlandse Kappersopleiding is heel laagdrempelig en biedt je de meeste voordelen. In dit artikel kun je lezen wat je allemaal leert op onze opleiding.

Wat leer je op een kappersopleiding?

Op onze kappersopleiding leer je vanaf de eerste les kniptechnieken op echte klanten. Het omgaan met klanten is erg belangrijk, daarom beginnen we daar vanaf de eerste dag mee. Daarnaast is het leren van alle technieken natuurlijk heel belangrijk. Dat is de reden waarom we vooral praktijklessen geven. Je doet deze opleiding in relatief korte tijd, binnen 9 maanden ben je een volleerd kapper of kapster met een NKO Kappersvakdiploma. Je kunt het niveau van deze opleiding vergelijken met niveau 3 van het regulier onderwijs.

Het is belangrijk om te weten dat je in deze 9 maanden tijd ervaring op doet met echte klanten. De ervaring die je hierdoor opdoet helpt je enorm als je daarna in een kapsalon komt te werken. Je weet immers hoe je met klanten moet omgaan. Deze ervaring kun je nooit opdoen als je alleem maar oefent op modellen die je kent.

Het lesprogramma

Je krijgt les in een compleet ingerichte kapsalon. Hier kun je werken met alle materialen die nodig zijn in het kappersvak. Je kunt dan denken aan wasunits, droogkappen en pompstoelen. Natuurlijk word je niet onmiddellijk in het diepe gegooid. Je krijgt alle begeleiding die je mag verwachten van een goede opleiding.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

Dames en heren modelknippen;
Snij- en effileertechnieken;
Lichaams- en bedrijfshygiëne;
Haaronderzoek;
Haarverzorging;
Verftechnieken en kleurenleer;
Ontkleuren;
Permanenten;
Föhnen;
Werkhouding;
Omgang met de klant;
Presentatie.

Hoe gaat het examen?

De examens worden intern afgenomen en worden uitgevoerd onder toezicht van deskundigen uit de kappersbranche. Het bestaat uit 8 vaardigheden: herencoupe knippen, damescoupe knippen, verftechnieken, ontkleuren, föhnen, permanenten, watergolven en snijtechnieken. Deze technieken worden op 23 onderdelen getoetst en gaan op tijd. Je hebt 3 herkansingen. Daarnaast bestaat het examen ook uit een theoretisch deel. Dit gaat om je huiswerkopdrachten, hierop moet je een score hebben van 80%.

Als je beide onderdelen gehaald hebt, dan ontvang je jouw NKO Kappersvakdiploma.

Kappersopleiding in Drenthe volgen

De Nederlandse Kappersopleiding is gevestigd in Steenwijk. Als je een kappersopleiding in Drenthe zoekt, dan zijn wij een zeer aantrekkelijke optie. Wil je onze opleiding volgen? Meld je dan aan! Ben je geïnteresseerd maar wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.