Een kappersopleiding in Friesland volgen; waar doe je dat?

Wil jij een kappersopleiding volgen in Friesland? De Nederlandse Kappersopleiding is een opleiding voor iedereen, het maakt dus niet uit waar je in Nederland woont. Het kappersvak is een heel mooi beroep, het is dan ook logisch dat je hier interesse voor toont. Om een goede kapper of kapster te worden moet echter je wel enkele eigenschappen hebben. In dit artikel kun je lezen of het kappersvak bij je past.

Welke eigenschappen moet een kapper hebben?

De belangrijkste eigenschap die je nodig hebt om te slagen aan onze opleiding is de wil hebben om kapper te worden. Het kappersvak is echter wel een beroep dat bepaalde eisen aan je stelt. Je hebt namelijk te maken met twee belangrijke takken van het vakgebied: De technieken en de omgang met klanten. Om een goede kapper of kapster te worden moet je dan ook de volgende eigenschappen hebben:

Affiniteit met haarmode en trends;
De wil om te leren;
Doorzettingsvermogen;
Klantgericht denken;
Behulpzaamheid;
Een luisterend oor kunnen bieden;
Geïnteresseerd zijn;
Sociaal ingesteld.

Wat leer je op de kappersopleiding?

Je hoeft je niet af te laten schrikken door deze eigenschappen. Een kapper of kapster leert in de praktijk pas echt om te gaan met de klant. Wij beginnen er daarom onmiddellijk mee. Dat zal in het begin heel spannend zijn, dat geldt voor iedereen. Daar komt ook nog eens bij dat je op onbekende klanten oefent, niet met modellen die je zelf meeneemt. Wij doen dat express, omdat je op die manier pas echt leert om met klanten om te gaan. Op gegeven moment weet je precies wat de klant wilt zonder dat je de klant kent. Daar willen we heen en dat leer je alleen maar in de praktijk.

Op de kappersopleiding leer je natuurlijk ook alle technieken van het kappersvak. Je kunt dan denken aan kniptechnieken, snijtechnieken, permanenten, haar verven etc.

Een kappersopleiding in Friesland volgen

Ben jij op zoek naar een kappersopleiding in Friesland? De Nederlandse Kappersopleiding is een opleiding voor iedereen. Binnen 9 maanden tijd kun jij een erkend kappersdiploma bij ons halen. Je krijgt bij ons één keer in de week les. Wij zijn gevestigd in Steenwijk, maar hebben cursisten uit het hele land. Wil je onze opleiding volgen? Meld je dan aan! Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.