Waar kun je een kappersopleiding in Groningen volgen?

Wil jij een kappersopleiding in Groningen volgen? Door heel Nederland zijn er meerdere instituten die een kappersopleiding aanbieden. Als je echter een echte kapper wilt worden, dan kun je het best op zoek gaan naar een opleiding die erkend is door de overheid. De Nederlandse Kappersopleiding is een CRKBO gecertificeerd opleidingsinstituut. Als jij bij ons slaagt voor je diploma, dan ben je daardoor een volleerd kapper of kapster die overal aan de slag mag. Lijkt deze opleiding je wel wat? Iedereen is welkom!

Voor wie is de kappersopleiding?

De Nederlandse Kappersopleiding is een opleiding waar iedereen welkom is, jong en oud. De meeste mensen gaan op jonge leeftijd een kappersopleiding volgen, maar het kan ook dat je een herintreder bent, op zoek bent naar ander werk of dat jij je wil laten bijscholen. Sommige kappers gaan namelijk voor een bepaalde tijd uit het vak en willen na een aantal jaar weer terug. Het is dan heel verstandig om de technieken weer bij te schaven.

Voor onze opleiding heb je geen vooropleiding nodig. Hierdoor bieden wij een zeer laagdrempelige opleiding dat aantrekkelijk is voor veel mensen. Wij willen graag iedereen een kans bieden. Dus als jij een bijstandsuitkering hebt of je zit in de Wajong, dan kun je ook bij ons het kappersvak komen leren.

Wat leer je op de opleiding?

De lessen richten zich vooral op de praktijk. Vanaf de eerste dag leer je knippen op echte modellen. Natuurlijk doe je dat onder goede begeleiding. Onze instructeurs zullen je altijd bijstaan. Alle technieken zullen geleerd moeten worden zoals knippen, snijden, permanenten en verven. Na 9 maanden intensief leren kun je een examen afleggen.

De theorie zul je zelf moeten leren, daar heb je zo´n 2,5 uur per week voor nodig. Je ontvangt boeken, een kappersschaar en kam, deze mag je houden. Het overige benodigde materiaal gebruik je in de salon op onze opleiding.

Een kappersopleiding in Groningen volgen

Ben jij op zoek naar een kappersopleiding in Groningen? De Nederlandse Kappersopleiding is een opleiding voor iedereen. Binnen 9 maanden tijd kun jij een erkend kappersdiploma bij ons halen. Je krijgt bij ons één keer in de week les. Wij zijn gevestigd in Steenwijk, maar hebben cursisten uit het hele land. Wil je onze opleiding volgen? Meld je dan aan! Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.