De Nederlandse Kappers Opleiding, gevestigd in het mooie Overijsselse Steenwijk, biedt vanaf dit najaar een herenkapper opleiding. Naast onze basisopleiding tot kapper waarbij we ons vooral richten op dameskapsels, gaan we nu dus ook aan de slag met de kneepjes uit het herenvak. Je sluit de opleiding af met een erkend diploma en de mogelijkheid om meteen door te stromen naar onze barbiercursus.

Altijd al mannen- of jongens kapper willen worden, maar zag je op tegen het gedeelte over dameskapsels? Dan heb je nu geluk! Bij de herenkappers opleiding ga je specifiek aan de slag met alles wat er bij mannenkapsels komt kijken!

De start van onze kappersopleiding heren

De Nederlandse Kappers Opleiding start vanaf oktober 2024 met een opleiding waar je alleen het vak voor mannen kapper gaat leren. Deze kappers cursus in Overijssel is voor iedereen toegankelijk. Dus ook al heb je nog geen enkel kappersdiploma op zak, dan heb je binnenkort de mogelijkheid om de ‘kappersopleiding heren’ te starten.

Kappersopleiding-voor-mannen-Steenwijk-Overijssel

De opleiding tot herenkapper is een avondopleiding en duurt in totaal twintig weken. Iedere donderdag van 18.00 tot 22.00 uur leren wij je alles wat je moet weten over het knippen van mannen- en jongenskapsels. Heb je de herenkappers opleiding eenmaal voltooid? Dan ontvang je een erkend diploma en kun je ook deelnemen aan onze cursus tot barbier.

Herenkapper worden: wat je moet weten

Ondanks dat we vaak aangeven dat we het liefst met échte mensen knippen, beginnen we onze opleiding voor het grootste gedeelte op oefenhoofden. Het geeft onze klanten de tijd om te wennen aan de verlengde openingstijden van onze schoolsalon. Én aan het feit dat we straks leerlingen hebben die specifiek met herenkapsels leren werken. Wel zullen we je een aantal keren vragen om een model mee te nemen. Op die manier maak je alsnog voldoende kappers-vlieguren én kunnen we het examen op de juiste manier afnemen. De kappersopleiding heren gaat gepaard met de online-theoriecursus van Hair Level.

In de kappersopleiding voor heren leer je alles wat er met hairstyling van mannen te maken heeft. Dus niet alleen knippen, maar ook bijvoorbeeld het zetten van permanent. Daarnaast oefenen we alvast een klein beetje op een aantal barbieronderdelen, maar het meeste daarvan – waaronder faden – komt uitgebreider aan bod in onze barbiercursus.

Kappersopleiding voor mannen: redenen om dit te doen

Waarom zou je bij een kappersopleiding alleen voor de variant voor heren gaan? Daar zijn een aantal goede redenen voor op te noemen. Zo zijn er tegenwoordig veel barbiershops waar over het algemeen alleen mannen komen. Het zou dan overbodige luxe zijn om je helemaal te verdiepen in het knippen van vrouwenkapsels en daar vervolgens niets mee te doen. Daarnaast heb je een diploma nodig om ergens te kunnen werken als kapper. Onze praktische kappersopleiding bbl in Overijssel is daar de perfecte leerschool voor!

Volg je onze herenkapper opleiding, dan heb je ook de mogelijkheid om meteen een materialenpakket bij ons aan te schaffen waar je mee kunt werken. Denk hierbij aan een goede schaar en een tondeuse. Wij hebben de beste tools bij elkaar gezocht om jou helemaal up and running te maken voor het herenvak!

Kappersopleiding heren: aanmelden en vragen

Wil je meer weten over onze herenkapper opleiding of wil je je er meteen voor aanmelden? Neem dan contact met ons op via deze link. We hopen je binnenkort in onze salon te mogen verwelkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − twaalf =