Waar kun je een kappersopleiding in Limburg volgen?

Wil je een kappersopleiding gaan volgen in Limburg? Dan kun je kiezen voor de Nederlandse Kappersopleiding in Steenwijk (Overijssel). De Nederlandse Kappersopleiding is een zeer laagdrempelige opleiding, en daarom een goede en aantrekkelijke opleiding om te volgen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, wat voor werk je in het verleden hebt gedaan of wat je vooropleiding is; iedereen is welkom bij de Nederlandse Kappersopleiding. Bovendien is De Nederlandse Kappersopleiding een C.R.K.B.O gecertificeerd instituut. Dit betekent dat je na het afronden van de opleiding een erkend diploma krijgt. Je kunt dan aan de slag als kapper of kapster bij een kapsalon naar keuze, maar je kunt ook een eigen bedrijf starten.

Hoe lang duurt een kappersopleiding?

In Nederland kun je bij verschillende instellingen een kappersopleiding volgen, dus ook in Limburg, Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken voor een MBO kappersopleiding. Het nadeel van deze opleiding is dat deze vrij lang duurt, vaak wel twee tot drie jaar. Tijdens zo’n MBO kappersopleiding in Limburg krijg je verschillende vakken die eigenlijk helemaal niet aansluiten op het kappersvak. Werken en ervaring krijgen met klanten is één van de belangrijkste aspecten in het vak, dit leer je via het MBO pas echt als je na jouw opleiding aan de slag gaat.
Om deze reden kiezen veel studenten voor de Nederlandse Kappersopleiding. Deze opleiding duurt maar negen maanden en je gaat daarbij ook maar één keer per week naar school. De nadruk ligt tijdens de lessen echt op de praktijk; in onze ogen het belangrijkste onderdeel van het kappersvak. Vanaf de allereerste les knip je echte modellen. Dit gebeurt natuurlijk wel onder onze vakkundige begeleiding.

Voor wie is de opleiding geschikt?

Ben je op zoek naar een kortdurende kappersopleiding in Limburg? Kies dan voor de Nederlandse Kappersopleiding. Als je net van school komt ben je bij ons van harte welkom, maar ook als je al een tijdje zonder werk zit en graag als kapper of barbier aan de slag wilt ben je bij ons aan het juiste adres. Ben je op zoek naar ander werk en lijkt het kappersvak je wel wat? Zit in de bijstand en zoek je een opleiding? Wil je als oud kapper terugkeren in het vak? Iedereen is welkom op De Nederlandse Kappersopleiding.

Een kappersopleiding in Limburg volgen

Ben jij op zoek naar een kappersopleiding in Limburg? De Nederlandse Kappersopleiding is een opleiding voor iedereen. Binnen 9 maanden tijd kun jij een erkend kappersdiploma bij ons halen. Je krijgt bij ons één keer in de week les. De theorie van de opleiding zul je zelf moeten leren, je hebt daar ongeveer 2,5 uur per week voor nodig.
Wij zijn gevestigd in Steenwijk- Overijssel, er komen echter cursisten bij ons leren uit het hele land. Wil jij ook onze opleiding volgen? Meld je dan aan! Je kunt dit doen op de website via het kopje contact.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.