Op zoek naar een kappersopleiding in Utrecht?

Ben jij op zoek naar een kappersopleiding in Utrecht? Volg dan een opleiding aan De Nederlandse Kappersopleiding. Als kapper ben je dagelijks in contact met mensen en je voorziet ze van een gloednieuw kapsel; dit maakt het kappersvak een enorm mooi en dankbaar beroep. Je kunt via verschillende instellingen een kappersopleiding volgen. De Nederlandse Kappersopleiding is heel laagdrempelig en bied je de meeste voordelen. In dit artikel kun je lezen wat je allemaal leert op onze opleiding.

Wat leer je op een kappersopleiding in Utrecht?

De Nederlandse Kappersopleiding staat bekend om haar praktijkgerichte aanpak. Vanaf de allereerste dag leer je namelijk al kniptechnieken op echte klanten. Binnen het kappersvak is het omgaan met klanten één van de belangrijkste kenmerken; daarom besteden we hier tijdens de opleiding veel aandacht aan. Daarnaast is het leren van alle technieken natuurlijk heel belangrijk. Omdat de opleiding relatief kort duurt (negen maanden), focussen we ons voornamelijk op praktijklessen. Na deze negen maanden ben je dan wel een volleerd kapper of kapster me een NKO Kappersvakdiploma. Onze opleiding kun je vergelijken met niveau drie van het reguliere kappersonderwijs.
Wat belangrijk is om te weten voordat je begint met de kappersopleiding, is dat je vanaf de eerste dag werkt met echte klanten. De ervaring die je hierdoor opdoet helpt je enorm als je daarna in een kapsalon komt te werken. Je weet immers hoe je met klanten moet omgaan. Deze ervaring kun je nooit opdoen als je alleen maar oefent op modellen die je kent.

Hoe zit het lesprogramma eruit?

Aan de Nederlandse Kappersopleiding krijg je les in een compleet ingerichte kapsalon. Alle materialen die je voor het kappersvak nodig hebt kun je hier vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan wasunits, droogkappen en pompstoelen. Natuurlijk word je niet onmiddellijk in het diepe gegooid. Je krijgt alle begeleiding die je mag verwachten van een goede opleiding.
De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:
• Dames en heren model knippen;
• Snij- en effileer technieken;
• Lichaams- en bedrijfshygiëne;
• Haaronderzoek;
• Haarverzorging;
• Verftechnieken en kleurenleer;
• Ontkleuren;
• Permanenten;
• Föhnen;
• Werkhouding;
• Omgang met de klant;
• Presentatie.

Wat kan ik verwachten van het examen?

Onder toezicht van deskundigen uit de kappersbranche worden de examens intern afgenomen. Het bestaat uit 8 vaardigheden: herencoupe knippen, damescoupe knippen, verftechnieken, ontkleuren, föhnen, permanenten, watergolven en snijtechnieken. Deze technieken worden op 23 onderdelen getoetst en gaan op tijd. Je hebt 3 herkansingen. Daarnaast bestaat het examen ook uit een theoretisch deel. Dit gaat om je huiswerkopdrachten, hierop moet je een score hebben van 80%. Als je beide onderdelen gehaald hebt, dan ontvang je jouw NKO Kappersvakdiploma.

Kappersopleiding in Utrecht volgen

De Nederlandse Kappersopleiding is gevestigd in Steenwijk. Als je een kappersopleiding in Utrecht zoekt, dan zijn wij een zeer aantrekkelijke optie. Wil je onze opleiding volgen? Meld je dan aan! Ben je geïnteresseerd maar wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.