Leuk nieuws! Vanaf april 2024 stapt onze kappersopleiding (Overijssel, Flevoland en omstreken) over op nieuw lesmateriaal. We gaan werken met het online lesprogramma van Hair Level waarin leerlingen zich digitaal bezighouden met de theorie van de kappers cursus. Het gaat hierin om de basiskennis van het kappersvak, en we combineren dit met de kappers cursus voor dames. Je kunt op ieder gewenst moment in het jaar aan deze kappersopleiding voor volwassenen beginnen.

Wil jij dolgraag kapper worden, maar zie je op tegen het studeren uit een dik boek? Dan heeft de Nederlandse Kappers Opleiding in de regio Overijssel, Flevoland en Noord-Nederland dé oplossing voor jou! Het theoriedeel van onze kappers cursus is binnenkort namelijk volledig online te volgen, met leuke filmpjes, spelletjes en andere interactieve manieren om je de stof eigen te maken.

Theorie voor de basis kappersopleiding en het damesvak in één
Als kappers en hairstylisten lopen wij graag vooruit op de trends, en met het aanbieden van onze lessen is dat precies hetzelfde! Daarom hebben we ervoor gekozen om een aanpassing in onze kappersopleiding te doen. Vanaf april 2024 splitsen we onze kappers cursus op in het damesvak en het herenvak, waarbij we de opleiding om dames te knippen combineren met de basiscursus van de theorie.

Kappersopleiding Steenwijk Overijssel lesmaterialen

Voor het theoriegedeelte gaan we werken met de lesmaterialen van Hair Level, een programma dat ook al door veel ROC-kappersopleidingen wordt gebruikt. Onze kappersopleiding voor dames duurt 9 maanden, en dat is ook de tijd die we je geven om op eigen tempo door de theorie te gaan. Aan het eind van de rit nemen we klassikaal het theorie-examen af. Mocht je hiervoor zakken, dan is er de mogelijkheid om het examen te herkansen. Je licentie voor het online programma is een jaar geldig.

Online lesprogramma voor een interactieve manier van leren
Maar waarom stappen we eigenlijk over op deze nieuwe lesmethode? Daar zijn meerdere redenen voor. Allereerst willen we altijd met de tijd meegaan. Want ondanks dat kniptechnieken in de basis hetzelfde blijven, kunnen boeken op een gegeven moment wat gaan dateren. Wij vinden het belangrijk dat jij het kappersvak leert met kapsels die we op dit moment in het straatbeeld zien. Het digitale lesmateriaal van Hair Level wordt ieder jaar geupdatet, zodat je er zeker van bent dat je altijd met de nieuwste trends werkt.

Daarnaast is deze nieuwe manier van leren een uitkomst voor leerlingen die niet heel warm lopen van studeren uit boeken. In dit lesprogramma krijg je ieder onderdeel zeven keer te zien of te horen, zodat het goed blijft hangen. Dat kan bijvoorbeeld de eerste keer in de vorm van een video zijn, de tweede keer als spelletje, de derde keer als luisterfragment, en ga zo maar door. Als je wilt kun je het lesmateriaal overigens ook als (luister)boek aan te schaffen, maar dat is niet verplicht.

Onderdelen van deze vernieuwde kappersopleiding voor volwassenen
De vernieuwde opleiding bevat dus de theorie van de basis én de praktijk van het damesvak. Je leert alles over permanenten, watergolven, kniptechnieken, maar ook zaken als omgang met klanten en hoe je in een salon moet werken. Hairstylist-onderdelen zoals opsteken en vlechten komen ook aan bod, maar hierop word je niet geëxamineerd. En hoe zit dat met mannen? Die kunnen ook nog steeds naar onze salon komen. Het knippen van herenkapsels is onderdeel van de basisopleiding en in principe zit er niet extreem veel verschil in het knippen van dames en heren. Behalve dat je dames ‘rond’ en heren ‘hoekig’ knipt.

Wil je alleen het herenvak leren? Ook dan zit je goed bij onze kappersopleiding in Overijssel! Vanaf oktober bieden wij namelijk ook het de opleiding Herenkapper aan (hierover binnenkort meer). En natuurlijk is onze barbierhoek ook nog altijd open voor iedereen die barbier wil worden en al in het bezit is van een erkend kappersdiploma.

Kapper worden?
We hopen je gauw in onze schoolsalon in het mooie Overijsselse Steenwijk te zien! Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via deze link!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 14 =