Ben je geïnteresseerd in nieuwe kniptechnieken? Kappers hebben jaarlijks te maken met modetrends op haargebied. Mensen durven steeds meer met hun haar te doen, daarom hebben ze ook steeds meer wensen en eisen. Kappers spelen daarop in door constant te komen met nieuwe kniptechnieken. Als kapper ben je daarom nooit uitgeleerd, want je wilt natuurlijk wel je klanten tevreden blijven stellen!
In dit artikel noemen we enkele voorbeelden van nieuwe technieken, maar natuurlijk ook waar je deze technieken kunt leren.

Wat zijn nieuwe kniptechnieken?

Elk jaar veranderen de haartrends, de tijd van pixiecuts, een mullet look of een wolf cut is alweer voorbij. De laatste trend is echter een stuk minder tijdgevoelig, de kapper gaat namelijk geheel uit van zijn of haar eigen gevoel. Deze nieuwe kniptechniek wordt daarom ook wel ‘instinctive cutting’ genoemd. Natuurlijk zal de klant wel een goede vertrouwensband met jou moeten hebben voordat hij of zij je geheel de vrije hand geeft. Het is daarbij heel belangrijk dat je goed weet wat je doet; je hebt de kniptechnieken goed onder de knie, je houdt rekening met de persoonlijkheid van je klant, je kijkt goed naar de vorm van het gezicht en je houdt rekening met het haartype.
Een andere nieuwe kniptechniek is het zogenaamde ‘invisible layers’. Deze mooie natuurlijke look wordt gecreëerd door het haar uit te dunnen. Door subtiel laagjes te knippen komt de natuurlijke beweging van het haar naar voren.

Wat zijn de bekende kniptechnieken?

Deze nieuwe kniptechnieken kun je echter pas goed leren als je de basis kniptechnieken onder de knie hebt. De basis kniptechnieken zijn effileren, slicen en inknippen. Dit zijn speciale technieken die gebruikt worden om een bepaald kapsel te creëren. Iedere kapper zal deze technieken in zijn of haar opleiding leren. Je leert deze technieken niet zomaar, daar heb je flink wat oefening voor nodig. Bovendien is het belangrijk om goed te leren kijken naar verschillende haartypes en hoe een bepaald type haar op de kniptechniek zal reageren.

Nieuwe kniptechnieken leren bij De Nederlandse Kappersopleiding

Wil jij nieuwe kniptechnieken leren? Meld je dan aan bij De Nederlandse Kappersopleiding! Iedereen is bij ons welkom om de opleiding te volgen, met of zonder vooropleiding en voor alle leeftijden. De opleiding duurt 9 maanden, waarin vooral praktijklessen gegeven zullen worden. De theorie zul je zelf thuis moeten leren. Je kunt daarbij rekenen op ongeveer 2,5 uur leertijd per week.
Heb je interesse in de opleiding of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0521 – 524 020 of mailen naar info@nederlandsekappersopleiding.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 3 =