Wil jij je laten omscholen tot kapper? Dit kan je doen door een kappersopleiding te volgen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. In dit artikel beschrijven we deze manieren, maar je kunt ook lezen of het kappersvak bij je past.

Waar kun je je laten omscholen tot kapper?

Je laten omscholen tot kapper of kapster kun je op twee manieren doen: Via een vacature met omscholing of door jezelf te laten omscholen op een kappersopleiding. Je laten omscholen met salaris geeft veel zekerheid. Je verdient namelijk al geld en je hebt gelijk een nieuwe baan. Bovendien wordt de opleiding dan door de baas betaald. Dat zijn veel voordelen, maar deze optie wordt maar zelden geboden door een kapsalon.

Daarnaast kun je laten omscholen tot kapper door zelf een kappersopleiding te gaan volgen. Je gaat dan een opleiding volgen in je eigen tijd om kapper of kapster te worden. Hier bestaan meerdere mogelijkheden voor. Het is natuurlijk wel van groot belang dat het kappersvak bij je past. Dit kun je nagaan door naar de eigenschappen te kijken die bij een kapper passen en naar de competenties die je nodig hebt.

Hoe leuk is het kappersvak?

Het kappersvak kan heel leuk zijn, als jij ten minste geniet van het werk. Om wat voor beroep het ook gaat, je moet er waarde in vinden en je moet er dagelijks motivatie voor vinden. Een kapper is dagelijks aan de slag met mensen. Je staat zelfs heel dichtbij je klanten. Je moet dus altijd een luisterend oor kunnen bieden. Daarnaast heb je te maken het vak zelf, je zult dus veel technieken gaan leren maar je zult bijvoorbeeld ook op de hoogte moeten zijn van trends en mode.

Welke vaardigheden en eigenschappen heeft een kapper nodig?

Om je beroep als kapper of kapster goed uit te kunnen oefenen heb je de volgende vaardigheden en eigenschappen nodig:

Alle kapperstechnieken;
Methodisch werken,
Luisteren;
Vragen stellen en communiceren;
Geduldig zijn;
Open kunnen praten;
Punctueel;
Aandacht voor details
Dienstverlenend;
Begripvol;
Empathisch,
Vriendelijk;
Gedisciplineerd;
Enthousiast.

Kapper worden bij De Nederlandse Kappersopleiding

Wil jij je laten omscholen tot kapper? Bij de Nederlandse Kappersopleiding kun je in 9 maanden tijd kapper worden. Onze opleiding richt zich vooral op de praktijk. Je zult vanaf de eerste les leren knippen op echte mensen. Zo leer je ook goed hoe met je klant om te gaan. De theorie zul je zelf thuis moeten leren, daar heb je een paar uur per week voor nodig. Iedereen is welkom om onze opleiding te volgen, hoe jong of oud je ook bent.
Heb je interesse? Meld je dan aan via de website! Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 12 =