Ben jij al op leeftijd en kun je geen werk meer krijgen? Veel 55 plussers zitten op het moment thuis zonder werk. In de huidige arbeidsmarkt is het erg moeilijk voor ouderen om een baan te vinden wanneer ze hun oude baan kwijt zijn geraakt. Natuurlijk blijf je verplicht solliciteren, maar werkgevers hebben vaak liever jongere en flexibele arbeidskrachten. Wat kun je hier aan doen?

Zorg voor een positieve mindset

Als je gaat solliciteren, richt je dan altijd op je positieve eigenschappen. Dat is voor iedereen belangrijk, maar vooral voor iemand op leeftijd. Deze positieve eigenschappen kunnen zijn: Ervaring, betrokkenheid, een goede focus en niet snel afgeleid, je hebt een stabiele leefstijl en persoonlijkheid, je bent loyaal en je bent breed inzetbaar want je hebt in de jaren enorm veel opgestoken.
Een positieve mindset is dus erg belangrijk, maar hoe kun je ervoor zorgen dat je überhaupt een uitnodiging krijgt voor een sollicitatiegesprek? Of hoe kun je iets anders vinden als je gestopt bent met het werk dat je niet leuk meer vond?

Op leeftijd en geen werk meer kunnen krijgen; wat kun je doen?

Als je op leeftijd bent en geen werk meer kunt krijgen, dan kun je een aantal zaken doen. Zo zou je ten eerste jouw cv kunnen aanpassen. Vermeld alleen wat relevant is voor de functie waarom je solliciteert. Solliciteer je op een baan met vergelijkbare taken? Beschrijf dan precies en uitvoerig wat je deed op je oude werk. Zorg ervoor dat er geen gaten zitten in je cv. Heb je in een bepaalde periode niet gewerkt? Vermeld deze tijd dan wel en zet er eerlijk neer wat je deed. Je kunt er bijvoorbeeld voor gekozen hebben om te zorgen voor de kinderen. Misschien was je werkeloos, het is niets om je voor te schamen!
Je hoeft je ook niet te schamen voor je leeftijd. Zet daarom gewoon je geboortedatum op de cv. Juist als je deze niet vermeld zal er een belletje gaan rinkelen. Niet alle werkgevers zien jouw leeftijd als een negatief iets.
Daarnaast zou je eraan kunnen denken om je om te laten scholen. Is het erg moeilijk om een baan te vinden in je huidige vakgebied? Dan kan dit een verstandige stap zijn.

Om laten scholen bij De Nederlandse Kappersopleiding

Op leeftijd en geen werk meer kunnen krijgen; veel oudere werknemers hebben er dagelijks mee te maken. Toch zijn er oplossingen voor, zo zou je bijvoorbeeld onze kappersopleiding kunnen volgen aan de Nederlandse Kappersopleiding. Mensen van alle leeftijden zijn bij ons welkom. Je leert bij ons alles dat je moet weten om als kapper of kapster aan de slag te gaan. Je zou zelfs voor jezelf kunnen beginnen na onze opleiding. Een ander voordeel is dat onze opleiding maar 9 maanden duurt!
Heb je interesse in onze opleiding? Meld je dan aan! Wil je meer informatie? Op onze website kun je meer lezen, maar je mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om vragen te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vier =