Als jong mens moet je al snel een beroepskeus maken. Sommigen weten al snel wat ze willen doen, voor anderen geldt dat echter niet. De kans is daardoor groot dat je niet de juiste opleiding hebt gekozen en/of niet in de juiste beroepssector terecht bent gekomen. Wat doe je dan? Gewoon door gaan met je baan die je niet leuk vindt of toch maar bijscholen? En waar financier je dat van?

Opleiding STAP kan daar een oplossing in bieden.

Wat is opleiding STAP?

De afkorting STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Het gaat om een subsidie van maximaal € 1000,-. Deze kun je aanvragen voor scholing, bijscholing en ontwikkeling. STAP is in het leven geroepen door de Rijksoverheid. Het is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden om zich te kunnen laten bijscholen en om door te kunnen ontwikkelen.

Hoe werkt STAP?

Als jij werkzoekend bent of jouw huidige baan bevalt je niet, dan is het zeer aantrekkelijk om je bij te laten scholen. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een bepaalde baan, maar je hebt daar nog geen diploma voor. Er bestaan veel verschillende opleidingen, maar er zitten altijd kosten aan vast. Door STAP aan te vragen kun je een subsidie krijgen van € 1000,-. Daarmee kom je al een heel eind voor de meeste opleidingen.

Er zijn veel verschillende opleidingsinstituten verbonden met STAP. Als je een bepaalde opleiding voor ogen hebt, dan zullen ze dit hoogswaarschijnlijk vermelden op hun website. Anders kun je altijd contact opnemen hierover.

Opleiding STAP voor kappers

Lijkt het kappersvak je wel wat maar heb je er geen diploma voor? Je kappersdiploma kun je binnen 9 maanden halen via De Nederlandse Kappersopleiding. Een groot voordeel is dat wij aangesloten zijn bij STAP. Hierdoor kun je financiering krijgen voor de opleiding tot €1000,-.

Heb je interesse in onze opleiding? Meld je dan aan! STAP financiering kun je aanvragen via de website van STAP. Je kunt echter ook contact opnemen met onze reïntegratieadviseur. Op onze website staat zijn telefoonnummer vermeld onder het kopje financiering.

Wil je meer informatie? Schroom dan niet om contact op te nemen, wij helpen je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =