De Nederlandse Kappers Opleiding biedt sinds kort de opleiding tot barbier. In deze cursus van één tot twee dagen leer je alles wat je moet weten om een doorgewinterde barber te worden. Docent Wesley heeft zijn eigen barbierhoek in onze schoolsalon en kan daarin dus helemaal losgaan met de leerlingen.

Lijkt het jou ontzettend gaaf om de kneepjes van het barbier vak onder de knie te krijgen? En ben je al in het bezit van een erkend kappersdiploma? Dan ben je bij onze kappersschool in het Overijsselse Steenwijk aan het juiste adres voor de opleiding tot barbier! Heb je dit diploma nog niet? Ook dan is er geen probleem. Wij leiden je in negen maanden tijd op tot een erkende én steengoede kapper!

Wesley: een echt mensenmens in onze barbierhoek

In de vorige blogpost las je dat we ons rond de kerstperiode bezig hebben gehouden met een verbouwing in de schoolsalon. De Nederlandse Kappers Opleiding in Steenwijk beschikt nu over een barbierhoek! Onze collega en docent Wesley verzorgt hier de opleiding tot barbier. Maar wie is Wesley eigenlijk? We stellen hem graag aan je voor!

Opleiding tot barbier

Wesley is 37 jaar en is geboren in de gemeente Wieringen in de kop van Noord-Holland. “Zo’n twintig jaar geleden verhuisde ik naar andere kant van Nederland, naar het noorden van het land,” begint Wesley. “Ik ben altijd bezig geweest met knippen, en had daarbij een vaste klantenkring van vrienden en vriendinnen. Werken met mensen vind ik het mooiste dat er bestaat. Ik houd van elk type mens. Dat ik op een gegeven moment de horeca in ging, was voor velen dan ook geen zeker geen verassing! Maar toen ik reuma kreeg, moest ik er helaas mee stoppen.”

Wesley vertelt dat hij een tijdje uit de running was, maar vervolgens weer opkrabbelde en in een manege ging werken. “Ook fokte ik Friese paarden. Hartstikke leuk werk, maar lichamelijk enorm zwaar. Dat werd hem dus ook niet op de lange termijn. En toen kwam ik weer terecht bij het kappersvak. Ik wilde al zó lang kapper worden, maar door mijn reuma is het lastig om de hele dag een schaar vast te houden. Toch volgde ik de kappers cursus voor volwassenen bij de Nederlandse Kappers Opleiding, en vanaf daar is het balletje gaan rollen.”

Cursus Barbier bij de Nederlandse Kappersopleiding in Steenwijk

Tijdens zijn kappersopleiding BBL in onze schoolsalon, bleek er in Wesley een waar talent te schuilen. “Mijn skills bleken zo goed te zijn dat ik meteen door kon als docent,” gaat hij verder. “Eigenaresse Regina zag er wel heil in. Deze mogelijkheid kwam voor mij echt als een cadeautje, want nu kon ik eindelijk gaan doen wat ik écht het allerleukste vind: in een kapsalon werken én kennis overbrengen aan anderen! In de salon verzorg ik de cursus Barbier, die cursisten in één à twee dagen kunnen behalen. Ze moeten dan wel al in het bezit zijn van een erkend kappersdiploma, zoals die van ons.”

Met Wesley in ons team bieden we nu naast de basis opleiding tot kapper dus ook de opleiding tot barbier aan. Wesley: “In de cursus Barbier komen mijn talenten samen. Daarnaast geef ik trainingen voor het zetten van hair extensions: hoe plaats je ze? Waar moet je daarbij allemaal op letten? Ook duiken we de geschiedenis in: waar komen hair extensions vandaan? Alles wat je in dit verlengstuk van de kappers cursus leert is allemaal reuze interessant! Ik leg je de technieken uit en daarna is het vooral zaak dat je heel veel gaat oefenen. Meters maken. Want alleen dan leer je het pas écht goed.”

Versnelde kappersopleiding in Overijssel

Cursus barbier Overijssel Steenwijk

Mensenmens Wesley is dus helemaal op zijn plek in ons team. “Je komt hier allerlei verschillende types tegen. Klanten, maar ook leerlingen. Iedereen heeft zijn of haar eigen rugzakje, en dat vind ik enorm leuk. Ook werken we veel met mensen die uit de re-integratie komen en weer in het werkproces terecht willen komen. Onze kappers cursus is dan echt een uitkomst, want in slechts negen maanden tijd ben je kapper. Volg je de reguliere kappersopleiding, dan duurt dit allemaal veel langer.”

En er is nog een verschil. “Bij andere opleidingen ben je voornamelijk met oefenhoofden bezig en neemt het proces veel meer tijd in beslag,” gaat Wesley verder. “In onze salon werk je vanaf dag één in je opleiding met echte klanten, dus naast het knippen leer je meteen te communiceren met de klant en pas je technieken toe op een echt persoon. En dat is zó veel fijner werken dan op zo’n doll head! Ook valt het haar toch iets anders op een pop. Kortom: je kunt het beste meteen met échte mensen oefenen!”

Kapper of barbier worden

En of de leerlingen dat niet spannend vinden? “Ja, soms wel,” lacht Wesley. “Maar ze worden goed door ons bijgestaan, dus het komt altijd goed. En onze klanten komen al meer dan 15 jaar in de salon, ze vertrouwen ons volledig. Ik ben van mening dat je als je genoeg positiviteit in je leerlingen stopt, je dat ook weer van ze terugkrijgt! In de cursus Barbier ga ik met net zo veel enthousiasme met de leerlingen en klanten aan de slag.”

Meer weten over de opleiding tot barbier? Of over onze allround kappers cursus voor volwassenen? Neem dan contact met ons via deze link!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes − 4 =