Onze kappersopleidingen

Kappersopleiding Steenwijk Overijssel lesmaterialen
PXL_20240222_143052832

Voor de Allround Haarstylist (niveau 3) opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

De doelgroep is breed, herintreders, re-integratie, vmbo verlaters (praktijk gericht onderwijs), mensen die graag een kappersdiploma willen halen of een eigen zaak willen starten.

De Allround Haarstylist opleiding duurt ca. 9 maanden en je komt 1 vaste dag per week naar school (9.00-17.00 uur). Je draait volledig mee in onze schoolsalon. Je hoeft geen stage te lopen en niet zelf voor modellen te zorgen. Je kunt op ieder moment starten met de opleiding.

Alle materialen worden door ons aangeleverd, online lespakket Hair level Het Basisboek en het Damesboek ( 1 jaar licentie), kam, schaar en 1 oefenhoofd.

Online lespakket van Hair level: Hair Level is een complete online lesmethode voor de opleidingen Allround Haarstylist. Onze beproefde online lesmethode is volledig vernieuwd en bijgewerkt op basis van het kwalificatiedossier uit 2020. Met een nieuwe online leeromgeving met verschillende werkvormen, oefeningen en video’s, maakt leren leuker en makkelijker.

Het online lespakket van Hair level heeft een 1 jarige licentie.

Heb je liever Fysieke boeken? geef dat dan aan voor een meerprijs van € 363,- euro krijg je het Basisboek en Het Damesboek. Deze boeken zijn en blijven jouw eigendom.

Het Allround Haarstylist theorie en praktijk examen bestaat uit 8 vaktechnische vaardigheden:

 • Haaronderzoek en haarverzorging
 • Wikkelen
 • Knippen
 • Snijden
 • Föhnen
 • Omvormen
 • Kleuren
 • Lang haar

De opleiding is intensief en zal in korte tijd veel lesstof behandelen en is sterk op de praktijk gericht.

Direct de eerste dag ga je zelf al knippen. Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Belangrijker is dat jij echt graag kapper(ster) wilt worden.

Voor de Haarstylist Heer opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

De doelgroep is breed, herintreders, re-integratie, vmbo verlaters (praktijk gericht onderwijs), mensen die graag een herenkappersdiploma willen halen, bij een barbier shop willen werken of gewoon hobbymatig hun familie of vrienden willen gaan knippen.

De Haarstylist heren opleiding duurt 20 weken. Je komt op de donderdagavond van 18.00 – 22.00 uur naar school.

Startdatum: 10 oktober 2024

Alle materialen dien je zelf mee te nemen, je kan bij ons ook een materialenpakket bestellen bij je inschrijving.

Het online lespakket Hair level Het herenboek ( 1 jaar licentie) en 1 oefenhoofd zijn bij de kosten inbegrepen.

Online lespakket van Hair level: Hair Level is een complete online lesmethode voor de opleiding Haarstylist Heren. Onze beproefde online lesmethode is volledig vernieuwd en bijgewerkt op basis van het kwalificatiedossier uit 2020. Met een nieuwe online leeromgeving met verschillende werkvormen, oefeningen en video’s, maakt leren leuker en makkelijker.

Het online lespakket van Hair level heeft een 1 jarige licentie.

Heb je liever Fysieke boeken? geef dat dan aan voor een meerprijs van € 181,50 euro krijg je Het Herenboek. Dit boek is en blijft jouw eigendom.

Het Haarstylist Heren theorie en praktijk examen bestaat uit 5 vaktechnische vaardigheden:

 • Haaronderzoek en haarverzorging
 • Knippen
 • Snijden
 • Föhnen
 • Kleuren

De praktijklessen worden groot en deels gegeven op oefenhoofden. Wij zullen een aantal keer vragen om een model mee te nemen naar school.

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Belangrijker is dat jij echt graag Herenkapper(ster) wilt worden.

De Nederlandse Kappers opleiding is conform de eisen van de overheid door het CRKBO gecertificeerd als opleidingsinstituut voor kortdurend beroepsonderwijs en staat geregistreerd bij het C.R.K.B.O., en derhalve zijn wij vrijgesteld even als het regulier onderwijs van b.t.w. afdracht.

Over onze docent(en)

Regina Zantingh is docent en heeft de dagelijkse leiding. Onder deskundige begeleiding groei je uit tot een volleerd kapper(ster).

Je behaald dan het NKO Kappersvakdiploma (dit diploma is EVC waardig). Het eindniveau is vergelijkbaar met niveau 3 in het regulier onderwijs.

Regina: “Ik ben trots op iedere leerling die hier als professioneel kapper afscheid neemt”

Je bouwt toch samen een band op, ik haal daar veel energie en voldoening uit. Iedere leerling heeft een eigen tempo en doordat er nooit meer dan zeven cursisten tegelijk zijn, kan ik iedere leerling persoonlijk begeleiden en de aandacht geven die nodig is.

Regina Zantingh
Wesley
Previous
Next