Werk niet leuk meer vinden en iets anders willen; er zijn zoveel mensen die daar mee te maken krijgen in hun professionele carrière. Misschien kun je dan nu al opgelucht ademhalen, je bent namelijk niet de enige. Helaas heeft niet iedereen van zijn of haar passie zijn beroep kunnen maken. De meesten van ons werken ergens omdat we nu eenmaal geld moeten verdienen. Op een bepaald moment van je leven kun je zelfs plezier hebben in je werk, maar het kan ook dat het gewoon niet meer bij je past. Wat doe je dan? Gewoon doorwerken of iets anders zoeken? En wat dan? Wij helpen je een handje op weg!

Wat doe je als je het werk niet meer leuk vindt?

Als jij je werk niet meer leuk vindt, dan zou je natuurlijk onmiddellijk op kunnen stappen. Dit is nogal een drastische maatregel en meestal niet het meest verstandig. Heb je op dit moment geen plezier meer in je werk? Stel jezelf dan eerst een aantal vragen zoals:
Hoe lang heb ik dit gevoel al? Misschien gaat het om een korte periode van verandering of waarin persoonlijke zaken voor stress zorgen;
Waar komt het door? Komt het door het werk zelf of door randzaken die veranderd kunnen worden?
Kunnen er aanpassingen gedaan worden waardoor ik het werk wel weer leuk vind?
Heb je het gevoel van onvrede met je werk al heel lang, weet je precies waardoor het komt en kan er niets aan veranderd worden? Dan is het tijd om naar iets anders op zoek te gaan. Het is zonde om nog langer deze baan aan te houden. Je spendeert er namelijk veel van je tijd en het is zonde om je het grootste deel van de dag ongelukkig te voelen. Er zijn bovendien enorm veel andere banen die je wel leuk zou kunnen vinden, zoals bijvoorbeeld kapper of kapster worden.

Werk niet meer leuk vinden en iets anders willen

Vind jij je werk niet meer leuk en wil je iets anders vinden? Ga dan rustig op zoek naar iets wat je wel leuk lijkt. In de tussentijd kun je jouw huidige baan gewoon aanhouden totdat je weet wat je wilt. Is er iets wat je leuk lijkt maar heb je er geen diploma voor? Geen man overboord, je kunt op allerlei gebieden opleidingen volgen.
Zo kun je bijvoorbeeld bij de Nederlandse Kappersopleiding in 9 maanden tijd kapster of kapper worden. Op de opleiding krijg je vooral praktijkles. De theorie zul je thuis moeten leren, daar heb je een aantal uur per week voor nodig.
Heb je interesse in onze opleiding? Meld je dan aan! Wil je meer informatie? Op onze website kun je eigenlijk alles lezen, maar je mag natuurlijk altijd contact opnemen om vragen te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + 7 =