Wil jij leren om te knippen of je verbeteren in het kappersvak? Dan kun je een kappersopleiding volgen. De meeste mensen gaan na hun middelbare school het kappersvak leren, gelukkig kun je tegenwoordig kappersopleidingen volgen wanneer je dat maar wilt. Dus als jij jouw baan niet meer leuk vindt en je wilt kapper of kapster worden, dan kun je altijd een kappersopleiding volgen. Deze opleidingen zijn echter ook zeer geschikt voor kappers die bijvoorbeeld opnieuw willen leren of verbeteren om haar te snijden.

Wat leer je op een kappersopleiding?

Op een kappersopleiding leer je de basis van het kappersvak. Zo leer je knippen, wassen en föhnen, maar je zult ook leren en verbeteren hoe je haar moet verven. Daarnaast leer je hoe je alle materialen en hulpmiddelen moet gebruiken en natuurlijk zul je de verschillende haarsoorten leren kennen. Wat erg belangrijk is in het kappersvak is omgang met de klant. Praktijklessen zijn daarom niet alleen belangrijk om de verschillende technieken te leren zoals leren en verbeteren van permanenten, maar ook om te leren hoe je de klant moet benaderen.
Er bestaan verschillende kappersopleidingen. Alle kennis om het kappersvak te kunnen uitoefenen zul je leren in deze opleidingen. Natuurlijk horen praktijklessen daarbij, maar ook enkele theoretische vakken.

Wat kan je met een kappersdiploma?

Als je een kappersdiploma hebt gehaald, dan kun je gaan werken in een kapsalon. Je zou ook aan de slag kunnen gaan als zelfstandig kapper of kapster, je start dan je eigen kapperszaak. Sommigen gaan als ambulant kapper of kapster werken. Dat is een thuiskapper die bij mensen langskomt of iemand die thuis een eigen kamer heeft waar hij of zij mensen ontvangt om te knippen.
Als jij geen kapster of kapper wilt worden, maar gewoon wilt leren en verbeteren hoe je moet watergolven, dan kun je natuurlijk ook een kappersopleiding volgen. Daarnaast is een kappersopleiding heel aantrekkelijk voor kappers die al jarenlang als kapper werken of kappers die terugkeren in het vak. Wil jij het knippen van krullen weer leren of verbeteren? Dan is het heel verstandig om een kappersopleiding te volgen.

De Nederlandse Kappersopleiding; kapper of kapster worden in 9 maanden

Bij De Nederlandse Kappersopleiding rond je in 9 maanden tijd een kappersopleiding af. Onze opleiding is bovendien vooral gericht op praktijklessen. Het voordeel daarvan is dat de focus ligt op de technieken en omgang met de klant. Dit zijn de belangrijkste aspecten van het kappersvak.
Wil jij alle technieken en lessen van het kappersvak leren of verbeteren? Meld je dan aan voor onze opleiding, iedereen is welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 17 =